Vincent en Jorine zijn de trotse ouders van een samengesteld gezin met vijf puberende kinderen. Toen ze zich aanmeldden voor het populaire televisieprogramma Kopen zonder kijken, wisten ze dat ze een pittige uitdaging aangingen. Hun grootste wens? Een woning met zes volwaardige slaapkamers, voldoende leefruimte en plek voor hun dynamische gezin van zeven.

Makelaar Alex van Keulen en zijn team kregen daarmee een bijzonder lastige opdracht voorgeschoteld, die zelfs werd omschreven als bijna onhaalbaar. Toch slaagden ze erin om Vincent en Jorine te verrassen met een woning die bijna volledig aan hun uitgebreide wensenlijst voldeed. Al verliep niet alles vlekkeloos en bleef vooral de inrichting onderwerp van discussie.
Lange lijst met wensen voor een druk gezinsleven
Als je met zeven mensen onder één dak woont, dan zijn ruimte en functionaliteit geen overbodige luxe maar bittere noodzaak. Voor Vincent en Jorine was het dan ook vanzelfsprekend om een woning te zoeken met maar liefst zes slaapkamers. Daarnaast stonden een open keuken en een tweede badkamer hoog op het verlanglijstje.
Jorine droomde van een grote leefkeuken waar het hele gezin samen kon komen, terwijl Vincent vooral praktische wensen had zoals extra sanitaire voorzieningen. Makelaar Alex van Keulen zag de bui al hangen en noemde het een van zijn moeilijkste opdrachten tot nu toe.
“Je kunt net zo goed naar Paleis Soestdijk gaan kijken, want er zijn maar weinig woningen die zo groot zijn,” liet hij zich ontvallen. Toch zette hij samen met het team alles op alles om deze grote gezinswens te vervullen.
Zoektocht eindigt in Pijnacker
Na veel zoeken, puzzelen en gesprekken kwam er eindelijk schot in de zaak. In het Zuid-Hollandse Pijnacker vond Alex een huis dat, op papier, aan bijna alle wensen van het gezin voldeed. Groot was dan ook de opluchting bij Vincent en Jorine toen bleek dat de woning inderdaad zes slaapkamers had en voldoende leefruimte bood voor ieder gezinslid.
Dankzij de expertise van bouwdeskundige Bob Sikkes kreeg de woning ook nog eens een tweede badkamer én de open keuken waar Jorine al zolang van droomde. Het stel was zichtbaar aangedaan bij de oplevering. “Dit wilden we zo graag, echt fantastisch,” reageerde Jorine met tranen in haar ogen. “Zo fijn dat alle kinderen nu ook allemaal hun eigen plekje hebben, maar toch allemaal in één huis.”
Niet alle keuzes vielen even goed in de smaak
Hoewel de basis van de woning voor blijdschap zorgde, was het eindresultaat niet op alle vlakken een schot in de roos. Vooral de styling van Roos Reedijk stuitte op kritiek van het stel. Met name het gekozen behang in de eetkamer leidde tot ontevredenheid. “Dit past niet bij elkaar,” gaven ze achteraf zonder omhaal toe. Ze voelden zich dan ook genoodzaakt om zelf aanpassingen te doen.
Inmiddels hebben ze de eetkamer opnieuw ingericht, met behang dat wél aansluit bij hun eigen smaak. “We hebben gekozen voor een nieuw behangetje dat perfect matcht met de schuifpui en de eettafel,” vertelden ze openhartig aan RTL Boulevard. Ondanks hun dankbaarheid, lieten ze daarmee zien dat ook een perfect huis nog bijgeschaafd moet worden voordat het écht als thuis voelt.
Ook de trapopgang kreeg een tweede leven
De trap, vaak een vergeten onderdeel in een woning, bleek eveneens een struikelpunt. De halve maantjes op de traptreden – een handelsmerk van styliste Roos – konden niet op goedkeuring rekenen van Vincent en Jorine. “We houden niet van halve maantjes,” verklaarden ze zonder aarzeling. En dus ging ook de trap opnieuw onder handen.
Ze kozen voor een andere afwerking die beter aansloot bij hun smaak. Daarmee gaven ze niet alleen kritiek, maar namen ze ook verantwoordelijkheid om de woning volledig naar hun hand te zetten. Voor hen was het essentieel dat het huis, hoe mooi en zorgvuldig ook ingericht, uiteindelijk hun persoonlijke stempel zou dragen.
Met respect aanpassingen doen waar nodig
Ondanks de aanpassingen die Vincent en Jorine na de oplevering doorvoerden, bleef hun waardering voor het team van Kopen zonder kijken onverminderd groot. Ze beseffen goed dat er veel werk en toewijding is gaan zitten in het realiseren van hun woondroom. Tegelijkertijd bewijst hun ervaring dat een huis pas écht als thuis voelt wanneer het ook je eigen smaak weerspiegelt.
Smaken verschillen, en dat bleek ook in dit project het geval. Toch werd de kritiek nooit op een negatieve manier geuit. “Het was niet helemaal onze smaak, maar dat hebben we opgelost,” aldus het stel. Ze zijn inmiddels volledig gewend aan hun nieuwe woning, die dankzij hun aanpassingen niet alleen functioneel is, maar ook helemaal ‘eigen’.
Bron