Vanaf 1 juli voert ING een ingrijpende verandering door: de magneetstrip op betaalpassen wordt uitgeschakeld. Dit besluit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor je betaalgemak in bepaalde landen. Terwijl deze stap bedoeld is om de veiligheid te verhogen en skimmingfraude te voorkomen, kan het ook onverwachte problemen veroorzaken voor reizigers. Het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn en passende maatregelen te nemen om ongemakken te vermijden.
Beperkte toegang in populaire reisbestemmingen
Reis je binnenkort naar IJsland, Australië of de Verenigde Staten? Wees dan voorbereid op mogelijke problemen bij het gebruik van je ING-betaalpas.
Zonder de magneetstrip kun je in deze landen niet meer in winkels betalen. Dit geldt ook voor sommige Caribische eilanden en Bermuda, waar je bij bepaalde geldautomaten geen geld meer kunt opnemen met je pas.
ING adviseert daarom om een creditcard of voldoende contant geld mee te nemen als je naar deze gebieden reist. Dit voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan wanneer je aankopen wilt doen of geld wilt opnemen.
Skimmingfraude voorkomen
Binnen Europa is de magneetstrip al een tijdje overbodig dankzij de veilige chiptechnologie. Buiten Europa bleef de magneetstrip echter in gebruik, wat het risico op skimmingfraude met zich meebracht. Bij skimmingfraude kopiëren criminelen je pasgegevens via de magneetstrip, wat tot ernstige financiële schade kan leiden.
Nu betalingen via de chip ook buiten Europa standaard zijn geworden, is het niet langer nodig om je pas op ‘Wereld’ te zetten voor internationale reizen. Dit verhoogt de veiligheid van je transacties aanzienlijk en vermindert de kans op fraude.
Magneetstrip blijft deels in gebruik
Hoewel de magneetstrip op betaalpassen wordt uitgeschakeld voor betalingen, verdwijnt deze niet volledig. ING geeft aan dat de magneetstrip nog wel nodig is om toegang te krijgen tot ruimtes met geldautomaten in het buitenland.
Dit betekent dat je, ondanks de wijziging, je pas nog steeds kunt gebruiken om geld op te nemen in landen waar de magneetstrip voor de toegang tot geldautomaten vereist is.
Wat betekent dit voor jou?
De uitschakeling van de magneetstrip is een belangrijke stap in de strijd tegen fraude, maar kan invloed hebben op je reisplannen. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent door alternatieve betaalmiddelen mee te nemen wanneer je naar de getroffen landen reist.
Dit kan bijvoorbeeld een creditcard of een debit betaalkaart zijn, die wereldwijd breed geaccepteerd wordt, of voldoende contant geld om je reis soepel te laten verlopen.
Het is ook verstandig om van tevoren te controleren welke betaalmethoden in je reisbestemming worden geaccepteerd. Hiermee voorkom je dat je zonder werkende betaalopties komt te zitten. Blijf daarnaast op de hoogte van verdere mededelingen van ING over mogelijke veranderingen in het beleid rondom betaalpassen en internationaal gebruik.
Trade Republic debit betaalkaart
Toen ik mijn Trade Republic betaalkaart met 1% cashback ontving, was ik benieuwd naar de voordelen die deze debit betaalkaart zou bieden. Mijn eerste ervaring was bij het doen van dagelijkse boodschappen, waar ik meteen merkte hoe de cashback werd toegepast.
Elke keer dat ik mijn kaart gebruikte, zag ik een klein bedrag terugkomen op mijn rekening. Het voelde goed om te weten dat ik bij elke aankoop iets terugkreeg, hoe klein ook. Vooral bij grotere aankopen, zoals reizen, elektronica of kleding, merkte ik dat de cashback echt optelde.
De Trade Republic betaalkaart heeft mijn kijk op betaalkaarten veranderd en daarnaast krijg je 3,75% rente die maandelijks wordt uitgekeerd.
Ik voel me nu meer gestimuleerd om deze kaart te gebruiken voor al mijn aankopen in zowel binnen als buitenland. Het is een handige manier om zonder extra moeite een beetje extra te sparen.
Back-up betaalmethode
Hoewel deze maatregel een grote stap voorwaarts is in de strijd tegen fraude, vereist het wel dat je als reiziger extra voorbereid bent. Plan je reis goed en zorg ervoor dat je altijd een back-up betaalmethode hebt.
Heb je al ervaringen met de nieuwe situatie of vragen hierover? Laat het ons weten in de reacties op Facebook.